E de la Dumnezeu sau de la diavol?

Eram atras de Reiki dar in acelasi timp, nu stiam daca e de la Dumnezeu sau de la diavol. Asa pun ortodocsii problema, totul poate proveni ori de la Dumnezeu ori de la diavol. Este atat de automatizata aceasta abordare incat este aproape imposibil de observat enormitatea de blasfemie pe care o implica: il pune pe Dumnezeu pe aceeasi treapta cu diavolul. Se creeaza astfel ideea falsa a existentei a doua surse, a doi creatori: Dumnezeu si diavolul. Se uita ca chiar si ingerii cazuti, tot de Dumnezeu sunt creati.

TOTUL ESTE DE LA DUMNEZEU!

Daca te indoiesti de acestea, citeste cartea lui Iov:

6. Dar într-o zi îngerii lui Dumnezeu s-au înfăţişat înaintea Domnului şi Satan a venit şi el printre ei.
7. Atunci Domnul a zis către Satan: „De unde vii?” Iar Satan a răspuns Domnului şi a zis: „Am dat târcoale pe pământ şi m-am plimbat în sus şi în jos”.
8. Şi Domnul a zis către Satan: „Te-ai uitat la robul Meu Iov, că nu este nici unul ca el pe pământ fără prihană şi drept şi temător de Dumnezeu şi care să se ferească de ce este rău?”
9. Dar Satan a răspuns Domnului şi a zis: „Ore degeaba se teme Iov de Dumnezeu?
10. N-ai făcut Tu gard în jurul lui şi în jurul casei lui şi în jurul a tot ce este al lui, în toate părţile şi ai binecuvântat lucrul mâinilor lui şi turmele lui au umplut pământul?
11. Dar ia întinde mâna Ta şi atinge-Te de tot ce este al lui, să vedem dacă nu Te va blestema în faţă!”
12. Atunci Domnul a zis către Satan: „Iată, tot ce are el este în puterea ta; numai asupra lui să nu întinzi mâna ta”. Şi Satan a pierit din faţa lui Dumnezeu.

Pentru mine totul este clar acum: exista un singur Creator, o singura sursa de unde ne vin si binecuvantarile si incercarile. Noi ne-am obisnuit sa numim Dumnezeu pe cel care ne trimite binecuvantarile si diavol pe cel prin care, si nu de la care ne vin incercarile. Totul vine de la Dumnezeu, incercarile, ispitele toate ne vin de la El si asta nu scade cu nimic, ci dimpotriva, dragostea Lui pentru oameni.

Satan spune: Dar ia întinde mâna Ta şi atinge-Te de tot ce este al lui, să vedem dacă nu Te va blestema în faţă!”. Deci nu de la Satan au venit ispitele, incercarile, nenorocirile peste Iov ci de la Dumnezeu, prin Satan, cu incuviintarea lui Dumnezeu.

Satan nu este sursa, nu este creator, este un sistem de verificare, de testare a creatiei. Nimic nu poate face cu de la sine putere, toate ispitele ii sunt ingaduite pe masura destinatarului. Daca te preocupa sursa oricarui aspect din viata ta si te gandesti daca este de la Dumnezeu ori de la diavol, acum stii ca TOTUL ESTE DE LA DUMNEZEU.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s