Procesul reintruparii – partea a saptea

Orice spirit este legat de trupul său prin bulb sau mielencefal, punctul prin care măduva spinării se leagă cu encefalul. Odată distrus acest punct printr-o inţepătură de ac sau prin spanzurare, omul moare trăznit, spiritul fiind rupt de trupul său. Casapii de la abator lovesc cu cuţitul in acest punct biata vită, care dintr-o singură lovitură se prăbuşeşte la pămant. Spiritul va lucra asupra intregului său trup, dar mai ales asupra sistemului cerebrospinal, lucrare executată conform destinului său. Aflat in faţa unui destin mai trist, spiritul lucrează cu durere asupra encefalului său, făcand din el un instrument rudimentar, un pian dezacordat, prin care nu se poate manifesta, deşi cunoaşte multe. Aşadar, spiritul lucrează la propria sa nefericire, ca om pe pămant; e trist şi dureros, dar aşa e destinul şi spiritul nu se poate abate, pentru că este asistat de o entitate spirituală mai puternică, despre care vom vorbi indată.

Chiar dacă spiritul-fiu nu vrea să facă ceea ce a jurat sus in Cer – adică să-şi făurească un trup conform destinului său – o va face curentul terestru. Această coloană fluidică aduce toată forţa, chintesenţa evoluţiei sale din vieţile anterioare şi nu va ingădui spiritului să construiască altceva decat ceea ce corespunde gradului său evolutiv. Un spirit inferior, cu toate că vrea, nu poate să-şi alcătuiască un trup sensibil, care să-i redea fidel voinţa şi gandirea. Un duh superior deţine toată cunoştinţa de a-şi făuri un trup admirabil, care să manifeste corect sentimentele şi gandurile sale. Trupul său subtil şi sensibil va putea inregistra şi o parte din influenţele lumilor eterice.

Spiritul-fiu a sosit din primul moment al producerii celulei-ou. El isi inconjoară mama, pentru a o pregăti şi pentru a imprumuta materie fluidică de la ea. Dar in afară de această prealabilă operă – chiar din prima secundă a sosirii sale – spiritul se pune in legătură printr-un fir fluidic cu celula-ou din pantecele mamei. La capătul său, acest fir infăşoară oul de jur-imprejur, şi pe măsură ce oul creşte şi se divide devenind o masă celulară, firul se ingroaşă mereu devenind un cordon fluidic prin care se stabileşte un raport din ce in ce mai complex intre spiritul care urmează să se intrupeze şi fetusul din pantecele mamei. Prin acest cordon fluidic, spiritul inconjurător trimite mereu fluide embrionului, provocand divizări celulare, anumite direcţii de creştere şi calităţi de celule, acordand o atenţie deosebită celulelor care vor forma sistemul cerebrospinal.

Calitatea, rezistenţa şi dimensiunea fizică a viitorului copil depind de materia trimisă din exterior de spiritul-fiu. Aceste forţe, aceste fluide nu sunt trimise către interior la voia intamplării, ci după un plan prestabilit, conform hotărarii luate in faţa Juriului suprem, deci potrivit cu destinul spiritului venit la viaţa terestră. Aşadar, toată dezvoltarea embrionului din pantecele mamei se face sub coordonarea şi acţiunea puternică a spiritului din afară. Dar la opera de construcţie a trupului, in care va sălăşlui ani de zile spiritul-fiu, contribuie şi alte forţe, intervin şi alte influenţe, pe care le voi descrie in cele ce urmează.

Din cele expuse pană acum, constatăm că pruncul – adorat şi strans cu drag de mamă la pieptul ei – a fost opera a trei entităţi: tata, mama şi fiul, iar cele trei ursitoare, de care vorbesc legendele populare, sunt cei trei curenţi – divin, solar şi terestru – veniţi să imbrace vehicolele noului-născut. După felul cum au lucrat aceşti factori, copilul va avea un trup frumos, normal sau hidos, va avea o inteligenţă vie sau redusă, va fi sensibil sau grosolan.

 Zilele se vor inşira, iar mama isi va ingriji şi hrăni, oferindu-i materie terestră, pentru ca lutul să crească. In aceeaşi măsură in care trupul se măreşte, perispiritul, corpul fluidic extern se măreşte in volum, absorbind mereu din spaţiu materie fluidică identică. Această absorbţie se face graţie unei pulsaţii, a unei mişcări de apropiere şi depărtare a perispiritului de trupul său, un fel de flux şi reflux, asemănător respiraţiei. Intr-adevăr, cand copilul inspiră, perispiritul se apropie de trupul pe care-1 inconjoară, trimiţand un val de fluid in interiorul său. In momentul expiraţiei copilului, perispiritul se depărtează de trup, absorbind din spaţiu fluidul necesar lui şi trupului său. Prin această acţiune continuă, spiritul-fiu, invăluit de perispiritul său, năvăleşte puţin cate puţin in profunzimea trupului său. Procesul acesta se infăptuieşte timp de şapte ani, cand, in fine, spiritul-fiu a pătruns complet in trup. Din acest moment, spiritul – din exterior copilului a devenit interior.

Dacă pană acum, chiar in timpul zilei, mai avea raport cu lumea sa spaţială, de acum spiritul nu mai vede afara temniţei sale carnale decat lumea fizică inconjurătoare, prin ferestrele celor cinci simţuri. Dar pentru că această izolare de lumea cerească pe tot restul vieţii pămanteşti ar fi insuportabilă, divinul Creator a oranduit ca noaptea spiritul să iasă din temniţa sa şi să reia contactul cu lumea invizibilă a spaţiilor, pentru a se fortifica şi strange puteri să suporte intunericul şi suferinţa captivităţii zilei următoare. Noaptea, ieşind din trupul său, spiritul recunoaşte că este un spirit captiv, legat prin cordonul fluidic de corpul său fizic. Spre ziuă intră in trup şi nu mai ştie nimic de lumea invizibilă, de feeria şi muzica sublimă a spaţiilor. Uneori, cei din jurul copilului de 4-5 ani iau cunoştinţă de povestirile sale bizare. Spiritul copilului fiind exterior, duce oarecum o viaţă semi-spirituală, avand amintiri pe care le comunică sistemului cerebral. După varsta de şapte ani, cand spiritul se ingroapă complet in lut, copilul nu mai are această clarvedere.

Anunțuri

Un gând despre „Procesul reintruparii – partea a saptea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s