Despre rugaciunea impreuna

Saccsiv infuriat, din nou: Patriarhia prezinta programul SAPTAMANII DE RUGACIUNE PENTRU UNITATEA CRESTINA (18 – 25 ianuarie). Apel catre ortodocsi: NU PARTICIPATI

Dacă va intra cineva ca să se roage cu ereticii: catolicii, protestantii, adventistii, pocăitii, tudoristii, baptistii si altii de acest fel, sau dacă va mânca la praznicele lor, unul ca acela să se afurisească si dacă nu se va căi să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har.”

Textul canonic de mai sus e unul din cele care ma fac sa apreciez si mai puternic munca Sfintilor Parinti. Textul e patruns puternic de flacara iubirii crestine  neconditionate, cand il citesc parca simt ca imi sufla inchizitia in ceafa.

Iisus a intrat in casele pacatosilor, ale vamesilor, a venit dupa oile ratacite ca sa le cheme inapoi la turma. De unde interdictia asta de a intra in casele celor de alte credinta? Cu scopul de a te ruga impreuna! Intelegeam daca se adunau ca sa bea o bere, sau pentru alte scopuri mai umane, dar daca intra ca sa se roage impreuna, unde este problema?

Daca voi sunteti atat de luminati si posedati Harul Apostolic, intrati in rugaciune cu „ereticii” [oribil termen!]. Intrati la rugaciune impreuna cu ei si fie ca fetzele voastre sa straluceasca de lumina, sa deschideti cerurile cu Tatal Nostru, sa zboare porumbei pe capetele voastre, sa primiti confirmarea in fata ochilor lor ca voi sunteti dreapta credinta!

Dar, ma tem ca asta este si teama voatra, ca intrand impreuna cu ei, veti fi prea asemanatori cu ei! Singurele lucruri care va vor diferentia sunt cele de exterior: culoarea hainelor si lungimea ritualurilor! Daca ati intra in mijlocul lor stralucind ca Arhanghelii, emanand iubire crestina, iubirea aproapelui, atunci i-ati castiga pe toti la credinta voastra. Dar e mult mai comod sa te cateri in copac si sa scuipi coji de seminte in capetele ereticilor, si sa refuzi sa mergi la o rugaciune cu ei, sa ii astepti pe ei sa vina la lepadare. Cu atitudinea asta, mai aveti mult de asteptat, insa nu stiu daca Domnul mai are rabdare cu infatuarea si cu racirea inimii voastre.

6. Acela nu va cinsti pe tatăl său sau pe mama sa; şi aţi desfiinţat cuvântul lui Dumnezeu pentru datina voastră.
7. Făţarnicilor, bine a proorocit despre voi Isaia, când a zis:
8. „Poporul acesta Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lor este departe de Mine.
9. Şi zadarnic Mă cinstesc ei, învăţând învăţături ce sunt porunci ale oamenilor”.

Matei, 15, 6-9

Anunțuri

2 gânduri despre „Despre rugaciunea impreuna

  1. Pai daca nu ar exista o modalitate prin care sa se traga un semnal de alarma ca cineva greseste cum ai corecta pe cineva? Sfintii parinti au spus de ce nu trebuie sa te rogi cu ereticii, tocmai pentru ca voiau sa-i corecteze, tocmai pentru ca-i iubeau si voiau sa le arate ca au gresit, si sa nu uitam un lucru, toti sfintii au spus si au facut ce le-a insfulat Dumnezeu.

    Daniel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s