Taina cununiei – intrebari pentru teologi

As avea o intrebare pentru teologii care ajung din intamplare pe acest blog. De ce trebuie sa jure pe Evanghelie tinerii miri ca vor ramane impreuna pana la moarte? De ce sunt fortati sa jure pe Evanghelie? De ce sunt impinsi la aceasta bravada? Ei vin in fata preotului sa isi marturiseasca iubirea si dorinta de a trai impreuna, biserica le acorda binecuvantarea dar trebuie sa jure ca vor ramane impreuna pana la moarte!

In noaptea in care Mantuitorul a fost arestat, Sf. Apostol Petru a promis ca va merge pana la moarte alaturi de El, insa Iisus stiind ce avea sa se intample i-a spus ca nu ca canta cocosul in acea noapte pana cand el nu se va lepada de trei ori de El. Este cea mai mare bravada facuta de un Sfant care a gresit atunci chiar fata de Iisus. Conform regulamentelor voastre pentru afurisenii si anatemizari, Sf. Apostol Petru trebuia pe loc anatemizat si dat afuriseniei, norocul lui a fost ca nu se infiintase inca acea comisie si nici nu ati apucat sa puneti de vreun Sfant Sinod in care sa inlocuiti legea Divina cu poruncile oamenilor.

Cum bine stiti, Iisus l-a iertat si apoi l-a intarit pe Sf. Apostol Petru, acesta devenind piatra pe care s-a intemeiat Biserica, iata ca dintr-un vrednic de anatemizare si afurisire, Iisus si-a creat piatra de temelie. De aceea va intreb pe voi, expertii in canoane si hotarari ale Sfintilor de ce va grabiti cu anatemizarea si afurisirea? Daca si voi sunteti tot oameni, de unde aveti curajul sa hotarati cine intra si cine nu intra in Casa Domnului!

Iubirea dintre doi oameni este o necunoscuta, poate tine o viata, sau 10 ani sau 10 zile. Nimeni nu poate sti cate zile are de trait cu un alt suflet langa el. Nimeni nu petrece nici macar o secunda mai mult sau mai putin alaturi de un suflet pereche decat i-a fost scris de Dumnezeu. Totul este scris, totul este hotarat. Dumnezeu nu doar uneste ci mai si desparte oameni.

Ceea ce Dumnezeu a despartit, omul sa nu uneasca.

Nu poti afirma ca Dumnezeu doar uneste oameni, Dumnezeu are puterea si de a desparti oamenii atunci cand misiunea lor impreuna s-a terminat, cand iubirea dintre ei s-a stins. Cand dragoste nu mai exista, ce rost mai are o convietuire impreuna in care doua suflete sa isi faca zile negre?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s