Ascult Radio Trinitas!

Acum cativa ani, intr-un puseu de habotnicie, ascultam zilnic Radio Trinitas, stiam pe de rost toata grila de programe a postului. Experienta a fost una foarte placuta, am aflat multe lucruri interesante despre credinta ortodoxa, am ascultat multe Liturghii dimineata in masina in drum spre munca si multe vecernii tot in masina pe drumul de intoarcere acasa. Intre slujbe, am prins gustul muzicii clasice difuzata intensiv si apoi am descoperit Radio Romania Muzical, cu multa muzica clasica. Odata ce ai descoperit, muzica clasica, nu te mai poti intoarce la radiourile comerciale. Sunt total afon la muzica, nu cunosc nici o gama muzicala, nici o nota, nimic. Insa imi place muzica clasica pentru ca imi da voie sa gandesc, imi da voie sa meditez in timp ce conduc si chiar conduc destul de mult timp.

Acum cateva luni am vazut filmul Inception, cu Leonardo Di Caprio, am vazut cateva idei foarte interesante, cel mai puternic concept pe care l-am preluat din acest film este acela de „subconstient securizat”, obtinut prin antrenament mental. Radiourile comerciale iti ataca puternic subconstientul pe toate nivelurile subliminal, liminal si supraliminal prin publicitate agresiva, prin spoturi extrem de agresive, prin sloganuri repetate excesiv. Cel mai nociv slogan in parerea mea este cel care se repeta dupa fiecare jurnal de stiri Europa FM: „daca se intampla ceva important, aflati la stirile Europa FM”. Este recitat pe nerasuflate, lipit direct de ultimul cuvant din ultima stire cu scopul de a iti intra profund in subconstient, de a te face dependent de stirile lor. Un alt exemplu nociv: „Ascult Radio21”. Cel care a formulat acest slogan scurt este un geniu al programarii mentale subconstiente. Scurt, rapid, la timpul prezent. Este genul de ordine pe care le respectam orbeste fara sa stim ca primim comanda de fiecare data din subconstient. Este in aceeasi linie cu sloganul McDonalds: I’m loving it! Scurt, repetat rapid, verbul la timpul prezentul continuu. Efect garantat. A, era sa uit de vocea super-agasanta a doamnei care iti ordona „Vino la Carrefour”!

Asculta cateva ore de muzica la radiourile comerciale, relaxeaza-te cand baga cantecul tau preferat si apoi o sa iei cateva lovituri dure in subconstient, seara te vei regasi impingand un carut printr-un carrefour iar la plecare iti iei un burger de la mcdonalds pe care il mananci in masina in timp ce asculti radio21! A, bonus toate mesajele subliminale incorporate in the lastest [s]hits si ai sa obtii o imagine de ansamblu a atacului la care este supus subconstientul tau! Traim vremuri moderne, in care razboaiele moderne se dau pe campuri de lupta mentale iar partea cea mai tare este ca tu habar nu ai ca esti o tinta! Dimineata, cand te bagi in masina, inainte sa dai drumul la orice post de radio, ia niste vopsea si deseneaza-ti cercuri tinta pe frunte, o sa le faci munca putin mai usoara.

La inceput iti va fi greu sa  treci la un post de muzica clasica, sau sa asculti un CD cu muzica clasica facut de tine. In mod ciudat, subconstientul devine dependent de aceste atacuri subliminale, pentru ca si-a dezvoltat mecanisme defensive care sunt declansate reflex, atat in absenta cat si in prezenta stimulilor. La inceput vei fi nelinsitit, agitat, ritmul ti se va parea prea lent, nu-i nimic, schimba frecventa la un post comercial, ia cateva atacuri direct in freza si apoi intoarce-te la liniste si pace. In cateva zile, vei simti diferenta garantat.

Apoi, nu vei mai suporta galagia si balamucul de la radiourile comerciale. Inplus, muzica clasica iti ridica nivelul de vibratie, te curata, te conecteaza la nivele mai inalte. Acum nu pot sa mai ascult ceea ce in urma cu nu mult timp numeam love songs sau latest [s]hits. Nu pot sa mai ascult vaicareli de genul: te iubesc, tu nu m-ai iubit, m-ai parasit, am nevoie de tine, tu esti cea mai tare, imi place zambetul… Pur si simplu, nu mai pot sa ascult lamentarile chiar daca sunt in romana sau engleza. Pe scurt, incearca muzica clasica, securizeza-ti subconstientul, mediteaza, roaga-te. Fii stapanul vietii tale, nu mai asculta ordinele altora [cumpara acum, vino la carrfeour, profita de promotie, …]

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s