Fara doctrina reincarnarii, crestinismul este un sistem tip Caritas

Oamenii de afaceri decenti, au o marja de profit intre 15 si 50%, peste 50% deja discutam despre avaritie si chiar nesimtire. Insa daca asculti dogma crestina, afli ca daca te chinui 50-70-90 de ani vei primi o viata vesnica de mii si milioane de ani, vesnicia, ce sa mai discutam. Pe scurt, incercati voi sa calculati marja de profit a crestinului, undeva peste un miliard de miliarde  la suta. Foarte rezonabil.

Si cam ce o sa faceti in viata aceea vesnica? Cum veti mai progresa spiritual? Veti zace intr-o stare de beatitudine? va vor canta ingerii la harpa la nesfarsit despre cum v-ati nevoit voi pe pamant? Veti pluti pe norisori, fara griji, fara probleme! Cum am putut sa va credem minciunile astea pana acum? Cum de nu am ras de voi cu aberatiile astea? Cum sa va mai numim pe voi preoti cand preotul trebuie sa cunoasca si sa explice legile creatiei si ale universului?

Imi amintesc imaginile cu pagubitii Caritasului. Multi si-au vandut casele, altii masinile ca sa le primeasca de 8 ori inapoi. Tristetea lor, lacrimile lor sunt greu de pus in cuvinte dar si greu de compatimit. Cum au putut sa creada ca un astfel de sistem va functiona la infinit?

Acum, dogma va cere sa renuntati la fericirea voastra, sa va nevoiti sa va infranati. Doar 70 de ani si apoi veti primi de miliarde de ori inapoi. Alta motivatie mai buna pentru un comportament moral, decent nu au gasit, au trebuit sa faca apel la mercantilismul din noi. Cine  nu ar face o asemenea afacere, cu un asemenea profit? Acum preotul se uita in biserica si se vede tot mai singur sau inconjurat doar de igoranti si da vina pe diavol pentru asta. Diavolul e cel care i-a indepartat pe oameni de biserica si nu enormitatile pe care le predica ei. Deci, iubiti frati teologi, cum ramane cu reincarnarea? De unde aveti voi puterea sa studiati texte patristice iar altii nu pot invata nici tabla inmultirii? Dumnezeu v-a creat pe voi din start mai inteligenti, mai iubitori? De unde aveti aceste „favoruri”?

PS: Ideea am preluat-o din una din cartile lui Osho, nu imi amintesc care din ele, cand imi revine memoria voi face un edit la acest post.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s