Judecata duhului la sfarsitul vietii

Dar în fine, aţa de pe mosorul vieţii s-a terminat, ziua plecării a sosit şi duhul trebuie să-şi părăsească locuinţa de lut. După încetarea vieţii terestre, duhul e luat de ghidul său, urcat în faţa celor trei superiori ai grupului său, care examinându-l sumar, dau o sentinţă provizorie, ordonând în ce nivel va locui pe durata şederii sale în spaţiu. După aceea e luat de ghid şi coborât la suprafaţa pământului, pentru a sta o vreme în preajma celor dragi, consolându-i, conducându-le paşii, corectându-i şi încurajându-i. Cu această ocazie, el asistă la înmormântarea trupului său, observându-si trupul pe care l-a animat şi cu care a gustat toate plăcerile lumii trupeşti.

După aproximativ 42 de zile — timp în care se purifică în sferele inferioare – duhul îşi ia zborul şi se înalţă în nivelul desemnat, conform hotărârii superiorilor grupului său. După o şedere mai scurtă sau mai îndelungată in spaţiu, timp în care a luat cunoştinţă de tot trecutul său, superiorii săi decid coborârea la o nouă întrupare.

In vederea stabilirii noii forme de viaţă, duhul va fi prezentat înaintea Forului suprem al Pamantului. Pentru desfăşurarea acestei judecăţi, ghidul său îl prezintă în faţa celor trei superiori ai Pământului, superiorii îngerilor care conduc evoluţia globului, cu tot ce se află pe el. Acest Juriu Suprem al Pământului este prezidat, de la distanţă, de Stăpânul sistemului solar.  Juriul Pământului examinează toată viaţa duhului candidat la reîntrupare – binele şi răul făcut de el, şi examinarea sa este văzută, auzită şi ştiută, chiar în acel moment, de Guvernatorul solar. In fine, Domnul, stând pe tronul Său solar, pronunţă sentinţa care este transmisă mental, de la distanţă.

După gradul de evoluţie al duhului putem spune că există două moduri în care decurge judecata. Dacă duhul ce se va întrupa este de un ordin inferior, cei trei superiori ai grupului său expun fulgerător viaţa lui umană, faptele luminoase şi petele întunecate ale existenţei sale. Judecata este audiată de Domnul din tronul Său solar, şi de Juriul suprem al Pământului. Sentinţa se dă de Domnul şi este pronunţată de preşedintele Juriului suprem al Pământului format din trei entităţi angelice, înconjurat de 9 asesori şi 27 delegaţi, toţi îngeri, aparţinând Forului suprem al Pământului, compus din 39 de sfinte duhuri angelice.

Entitatea candidată la întrupare care aparţine unei trepte evolutive superioare, fiind conştientă de puterea legilor cereşti şi cunoscându-şi’ acum, ca duh – după o analiză îndelungată – toate greşelile, îşi alcătuieşte singură planul noii vieţi terestre, prin care să-şi achite datoriile sau să-şi repare greşelile, din alte vieţi. înfăţişându-se în faţa Forului suprem – format din 39 de îngeri, sfinte duhuri ale Adevărului şi Domnului suprem şi nevăzut – duhul decis să se întrupeze îşi prezintă planul întocmit pentru noua sa viaţă trupească. Stăpânul sistemului solar, examinând planul şi găsindu-l bun îşi dă binecuvântarea, iar Juriul suprem al Pământului, prin preşedintele său, în numele Celui de sus, pronunţă Amin, adică:  Să fie aşa precum tu ai dorit.

Spiritele inferioare nu au discernământul necesar întocmirii unui destin nou prin care să-şi achite datoriile şi să repare greşelile comise împotriva părinţilor, copiilor, fraţilor, semenilor. Nu e uşor să alcătuieşti o formă nouă de existenţă pământească, în care angrenajele să fie astfel făcute încât să satisfacă, dintr-o dată, mai multe exigenţe, şi să realizeze mai multe reparaţii. De aceea; în asemenea cazuri, cele trei sfinte duhuri supreme ale grupului de care aparţine duhul examinează trecutul vieţii sale, adună faptele, le elimină pe unele, le preferă pe altele, pentru a fi reparate cât mai multe din datorii sau supărări, şi în fine, din totalul lor alcătuiesc un nou destin, pe care duhul inferior îl primeşte, i se supune, cunoscând înalta înţelepciune a celor care au examinat şi hotărât.

Judecata fiind făcută, duhul e coborât de ghidul său în nivelul cuvenit gradului său evolutiv, şi de acum, până la viitoarea sa întrupare, face următoarele trei lucruri capitale:

1.îndeplineşte misiunea primită de la superiorul grupului său;

2.asistă la conferinţele-lecţii ale superiorilor săi, pentru a învăţa noi taine cereşti;

3.pregăteşte viitoarea sa viaţă pământească, căutând duhurile împreună cu care se va întrupa,

încheind cu ele anumite înţelegeri.

Prin urmare a doua judecată se face între două întrupări ale duhului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s