Ce este botezul? Cine sunt botezatorii? Partea intai

Frate, tu, care stai acum în această cameră, nu poţi să-ţi dai seama ce activitate intensă domneşteî n spaţiile din jurul pământului. Noaptea afli şi tu de această activitate, dar dimineaţa, când reintri în trupul tău, nu-ţi mai rămâne nimic în memorie. Apostolii vedeau şi ei noaptea, dar aveau fericirea de a-şi aminti ziua de tot ce au văzut sau auzit noaptea.

Activitatea duhurilor este de două feluri: individuală   şi treimică Poţi activa singur la ridicarea ta şi a semenului tău, dar activitatea treimică este o activitate cu o sferă mai largă, în scopul de a influenţa mediul ambiant, fie asupra celorlalte spirite individuale din spaţiu, fie asupra celor întrupate. Pentru ca un duh să devină o forţă treimică, trebuie să se ridice, prin evoluţie, la un anumit grad.

Şi îngerii sunt constituiţi în forţe treimice?

-Da, toţi îngerii sunt grupaţi câte trei şi uneori în grupe din ce în ce mai numeroase de forţe treimice. O treime este o asociere de trei duhuri, trei individualităţi unite printr-un cordon fluidic solar. Dar fericirea de a avea un cordon solar nu o pot avea decât după ce cu veacuri înainte au fost botezaţi cu botezul focului solar.-Ce este acest botez?

– Plecat pentru prima oară din Sfera centrală, spiritul uman este foarte mic. El este îmbrăcat într-o haină minusculă. Scânteia îmbrăcată într-un corp fluidic, formează spiritul uman. Asemenea omului întrupat care din copilărie creşte până ajunge la mărimea omului matur, şi corpul spiritual al entităţii spirituale creşte mereu, în decursul miilor de ani. Una este mărimea duhului copil uman, alta mărimea corpului Guvernatorului planetar şi cu mult mai mare este corpul Fiului de Dumnezeu. Corpul spiritului creşte în cursul evoluţiei sale, această creştere făcându-se la vremea ei, cu binecuvântarea anumitor duhuri de înaltă evoluţie, numite

Botezători

Frate, ai aflat de lumea îngerilor, de lumea sfinţilor şi de lumea mesagerilor întrupători şi destrupători, acum a venit vremea să afli şi de lumea botezătorilor.

Cine sunt aceşti botezători? Ce rang au ei? Ce fac aceşti botezători? Un botezător este o forţă treimică. Botezător individual nu există. Ei continuă rolul celor din Sfera divină. Am spus cu altă ocazie că după ce a ieşit din Capul de Tată, particula sau celula divină a fost pregătită şi îmbrăcată cu trei învelişuri, operaţii prin care a fost dememorizată de amintirea că e Dumnezeu. Acum duhul e gata, dar în acest stadiu el nu ştie să judece. Duhul este luat de anumite Duhuri divine, aflate în Laborator, şi instruit, deprins cum să raţioneze, şi multe mii de ani îi trebuie până dobândeşte rudimente de noţiuni abstracte, necesare evoluţiei sale de duh uman. Când, în fine, a fost îndeajuns de pregătit, este trimis într-un anumit sistem solar şi într-o anumită planetă in Laboratorul central al tuturor creaţiilor, duhul uman a fost botezat,adică înconjurat cu anumite materii fluidice, pentru ca el să dobândească facultatea raţionamentului, cât de rudimentar.

Ajuns pe un astru sau soare, duhul-copil uman nu este trimis direct într-o planetă, ci este luat în primire de anumite spirite solare, pregătindu-l pentru viitoarea sa viaţă planetară. Este necesară această pregătire din Soare, căci duhul-copil numai astfel va fi în stare să-şi ducă viaţa într-o planeta oarecare. Adus dintr-o dată din Lumea Tatălui în lumea duhurilor unei planete, duhul-copil ar fi un imbecil uman, n-ar putea rosti în viaţa lui nici o vorbă. Ar avea formă de om, dar ar fi mai înapoiat decât un animal inteligent – câinele, un spirit evoluat al regnului animal

Adus din Laboratorul creaţiilor şi trântit în lumea trupească, duhul-copil uman nu ar şti nici să mănânce, căci nu ar avea cunoştinţă că trebuie să se hrănească. I-ar fi foame, dar nu ar şti şi nu iar veni în gând să ceară de mâncare. Ar simţi foamea, tot aşa cum simţiţi voi durerea de cap şi nu ar şti cum să o astâmpere, după cum nici voi nu ştiţi să vă alinaţi durerea. Există planete pe care cei întrupaţi ştiu să se vindece singuri, ca şi animalele, care-şi caută, din instinct, anumite ierburi, consumându-le drept medicament.

Ajuns în Soare, duhul-copil este dat pe mâna unor duhuri solare, numite botezători solari, care îl boteză cu anumite fluide, pentru a-l face capabil să înţeleagă diferite împrejurări de viaţă şi să trăiască în anumite planete ale acelui sistem solar. Aşadar Sorii sunt şi ei mici Laboratoare, copii în miniatură după Cel mare. Acolo sunt aduse, alături de marile Somităţi solare, şi neputincioasele şi necunoscătoarele lor surori – spirite umane din prima fază. Aici, botezătorii solari le îmbracă cu o haină fluidică solară şi apoi le supune la diferite exerciţii, necesare pentru viitoarea lor viaţă planetară. Aşadar aici învaţă ceea ce nu au învăţat în Laboratorul central.

După studii îndelungate, aceste spirite de viitori oameni planetari sunt duse pe una din cele mai înapoiate planete ale acelui sistem solar, unde vor duce o viaţă aproape animalică. Aici vor învăţa să mănânce şi să se reproducă, din instinct. Pe aceste planete inferioare ele vor trăi foarte greu şi reîntrupările vor fi scurte, moartea secerându-le cu nemiluita. Ele au nevoie de un timp scurt de trai

După mii de vieţi, cu durată foarte scurtă faţă de a voastră, după existenţa de barbarie, sunt botezate de botezătorii acelei planete. Aşadar duhul a trecut prin trei botezuri: în Laborator, în Soare şi în planetă.

Extras din cartea lui Scarlat Demetrescu, Din tainele Vietii si ale Universului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s