Judecata si pedeapsa. Ce este un initiat?

Cu cât un spirit este mai înalt, cu atât e mai reverenţios cu ai săi şi se poartă cu toată bunăvoinţa faţă de cei mici. Spiritul este o particulă infinit de mică, dar trebuie să-1 tratăm cu toată atenţia. Vouă, iniţiaţii noştri, oameni trupeşti cu o conştiinţă limitată ziua, în timpul stării de veghe, trebuie să vă atragem atenţia să trataţi cu cea mai mare delicateţe pe semenul vostru, purtătorul micuţei scântei. Nu uitaţi că scânteia este un emiţător de gânduri ce străbat spaţiile infinite. Nu pierdeţi din vedere că toate scânteile au pornit din acelaşi Izvor, că sunt surorile voastre, poate mai mici, dar vă sunt surori şi le datoraţi iubire.

Auzind de ideile creştinilor, cum că omul trebuie să iubească pe orice om, un oarecare împărat s-a revoltat, zicând: „Cum să-mi iubesc sclavul, care e aproape un dobitoc? Cum să iubesc pe cerşetorul din stradă, plin de bube şi murdărie? E imposibil!”

Sărmanul vorbea astfel pentru că nu ştia că venind sus la noi, se va vedea mai mic decât cerşetorul suferind şi plin de răni. Atunci l-ar fi iubit şi ar fi vrut să-1 servească. Nu există om îmbrăcat în haina cărnii, să nu greşească; şi noi de greşeală vrem să vă ferim. Dacă omului trupesc nu-i este dat să fie un sfânt, pentru că mediul înconjurător nu-i dă pacea necesară, cel puţin îi dorim o viaţă sfinţită. Numai conducându-se astfel va putea primi iniţierea de la noi.

Citind cineva aceste rânduri, este tentat să întrebe: „Ce este un iniţiat?” Iniţiatul este un om ca oricare altul, dar gradul său spiritual cere ca ideile conştiinţei sale de veghe să fie îndreptate după ideile avute ca spirit noaptea, când s-a eliberat de trupul adormit.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s