Să slăvim pe unicul Tată divin!

Pe timpul Imperiului Roman, preoţii romani ţineau conferinţe, spunând că religia lor e superioară celor a popoarelor de pe atunci. Mulţi dintre voi aţi trăit pe atunci şi aţi considerat adevărate cele afirmate de ei. Dar unde sunt templele lor? Ce s-a făcut cu religia lor? A dispărut. Pentru ce? Pentru că se sprijinea pe decor şi minciuni. La fel se întâmplă şi azi. Budhistul afirmă că religia lui revelează lumii taine mai profunde decât religia creştină. Musulmanul crede că religia sa e superioară religiei mozaice. Protestantul afirmă că religia sa este mai eliberată de dogme decât a catolicului etc. Numai noi ştim adevărul: Toate religiile au câte un nucleu de adevăr, dar toate sunt legate de materie şi de viaţa materială.

Religia noastră, a duhurilor, domneşte în tot universul. Ea este pur spirituală, şi este cu adevărat ştiinţifică. Ştiinţa infinită a cosmosului ne duce la cunoaşterea legilor, şi astfel – a Tatălui ceresc, un Duh ca şi noi, bineînţeles, cu o putere, cunoaştere şi înţelepciune necuprinsă de noi. Fiecare om care se va putea descătuşa de deşertăciunea cărţilor, a barierelor şi prejudecăţilor create de om, şi va adopta ideile noastre, va putea spune că se apropie de Adevăr.

Intrând în biserica creştină, mozaicul sau mahomedanul se minunează şi nu-şi poate explica pentru ce atâtea icoane sau statui de sfinţi la care se închină creştinul. Vizitând templul evreiesc şi văzând pereţii goi şi doar câte un semn sau verset scris cu litere ebraice, creştinul va zice în sine: „Ce fel de biserică e aceasta? La pereţi se închină omul?” Iar noi, care vă citim gândul, înţelegem că mentalitatea voastră are nevoie de reprezentări, de materializări.

Voi aţi luat cunoştinţă de marea Forţă spirituală numită Iisus, din citite sau auzite, dar noi îl cunoaştem personal, pentru că L-am văzut între noi, ca duh, şi ne-a fericit cu ideile Sale, când a stat între noi, luminându-ne cu înalta Sa şcoală, despre mersul vieţii de pretutindeni. Ne-a spus că a fost de multe ori pe această planetă, la oamenii existenţi atunci pe Pământ şi aflaţi acum pe alte corpuri cereşti din univers, şi că va mai coborî pe Pământ, pentru a da un nou impuls înţelesului vieţii şi legilor Tatălui ceresc. Există printre noi duhuri venite ulterior înălţării Domnului în tronul împărăţiei Sale. Ele nu-L cunosc personal, dar deduc splendoarea înţelepciunii şi gloriei Sale după cunoştinţele dobândite pe planeta de unde au venit, cunoscând acolo un alt Guvernator de sistem planetar. Cum duhurile apropiate în grad au cunoştinţe şi o strălucire asemănătoare, prin deducţie, îl cunosc şi pe Guvernatorul sistemului nostru.

Noi ştim că Moşe sau Moise este întruparea unui fiu de Fiu de Dumnezeu, asemenea lui Ioan Botezătorul şi Ioan Evanghelistul. Noi ştim multe de fostele lor vieţi omeneşti pe acest pământ, căci s-au întrupat de multe ori printre oamenii acestui pământ. Dar putem vorbi oricui despre aceste taine? Putem să vă spunem tot adevărul? Nu, ci trebuie să vi-1 îmbrăcăm în haina concepţiilor şi viziunilor voastre pământeşti. Nu ne este îngăduită revelarea adevărului pur şi simplu.

De altfel voi nici nu aţi primi adevărurile noastre, căci nu puteţi renunţa la cunoştinţele voastre asimilate de când v-aţi născut. Aşa fiind, trebuie să procedăm delicat şi treptat, vorbind numai celor ce prin gradul lor evolutiv pot primi tainele noastre. Adevărul nostru nu vi se poate da decât dezbrăcându-vă de prejudecăţile voastre materialiste şi adoptând religia Cerurilor, a întregii creaţii religia iubirii. Voi uitaţi că totul este în curs de evoluţie, de perfecţiune, şi ca atare biserica trebuie să evolueze.

 Scarlat Demetrescu, Din tainele vietii si ale universului

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s