Evanghelizarea Romaniei in 2011????

Am dat o privire aici http://mariuscruceru.ro/2011/03/26/scripturile-si-puterea-lui-dumnezeu-pseudoraport-de-activitate/ si am vazut ca mai sunt unii care ori ne cred tampiti ori sunt orbi complet. Sa ma explic.

Prin 1997, eram student in Timisoara si intr-o zi  am ramas surprins sa vad chiar in fata Catedralei Mitropolitane un banner care chema lumea la evanghelizare intr-un cinematograf. Am crezut ca nu vad bine, mi se parea si mi se pare si acum o enorma lipsa de respect pentru o comunitate care a dat martiri crestini sa vii sa arunci oferte de „evanghelizare”. E ca si cum ai spune: voi sunteti niste cretini care habar nu aveti cum sa va rugati, care nu stiti cum sa cititi scripturile, credinta voastra e varza, veniti bai tampitilor sa va explicam noi cum se face o evanghelizare adevarata nu cum v-a invatat pe voi Apostolul Andrei!

Acestor mari crestini care ne vor binele si vor sa ne evanghelizeze le ofer bilete de avion pentru tarile musulmane, acolo este loc de evanghelizare, daca au sange in instalatii, acolo pot merge cu adevarat in „misiuni”. Cata vreme in Romania se respira crestineste de peste 2000 de ani si cata vreme nu este sat fara biserica, daramite oras, acestor vajnici evanghelizatori nu pot sa le spun decat ca au ajuns putin cam tarziu. Nu mult, doar vreo doua mii de ani.

Aveti tot dreptul sa va propovaduiti viziunea voastra despre Evanghelie, insa cuvantul evanghelizare este mult deplasat in Romania. Puteti spune ca evanghelizati daca ati merge in sate de aborigeni, in triburi africane sau daca aveti tupeu, intr-o tara musulmana. Aici puteti discuta doar despre „racolare” de noi membri.

Anunțuri

2 gânduri despre „Evanghelizarea Romaniei in 2011????

 1. Evanghelizarea Romaniei trebuie facuta in fiecare generatie.
  Apostolul Andrei a vestit Evanghelia in generatia lui si astazi de asemenea evanghelia trebuie vestita in generatia noastra.

  Cui?

  Acelora care nu au auzit-o pe intelesul lor. Celor 95% dintre ortodocsi care nu merg la biserica, nu se roaga si nu citesc Biblia. Acelora care nu nu respira crestineste ci doar se numesc crestini.

  Cine sa vesteasca evanghelia?

  Acei 5% crestini ortodocsi traitori; cei care se roaga, citesc Biblia si pe Sfintii Parinti si aplica invataturile in viata lor: participa la sfanta Liturghie, nu se imbata, nu injura, nu fura, nu mint, nu avorteaza.

  Daca cei 5% ortodocsi practicanti nu vor sa faca evanghelizare, o vor face „sectantii”.
  Si in Romania si intre musulmani. Oriunde e nevoie. Deja sunt zeci de sectanti in tarile islamice.

  Macar ca se numeste tara crestina, macar ca a dat martiri crestini, macar ca a fost binecuvantata de lucrarea evanghelizatoare a Apostolului Andrei, in generatia noastra Romania (la fel ca intreaga Europa) are in mod imperios nevoie de evanghelizare.

  Doamne ajuta!

  1. Hmmm, permite-mi ca de dragul dezbaterii sa fiu putin in dezacord, nu pe scopul final, ci pe mijloace. Scopul final ar fi, atat pentru mine cat si [asa cum pare a fi si] pentru tine sa ajutam pe fratii nostri sa traiasca in spirit crestin. Insa, de atatea sute de ani de cand se predica crestinismul pe aceste meleaguri, nu simti ca poporul se departeaza si se lasa indepartat de Biserica? Nu simti ca oamenii vor un alt mesaj? Nu simti ca oamenii simt ca ceva nu e cusher in dogma ortodoxa? Vorba lui iris:

   Chiar nu simti ca ei nu te mai vor?
   Chiar nu simti durerea in ochii lor?
   Vrei sa dormi si dormi
   Nici nu-ti imaginezi
   Nu vrei durerea lor s-o vezi
   Vrei sa dormi si dormi….

   Parintele Cleopa spunea frumos intr-una din carticelele lui un sfat catre un tanar preot care isi lua o parohie cam saracacioasa. Reproduc grosso modo: daca oamenii te vor simti ca tu esti omul lui Dumnezeu, atunci iti vor da tie si ultima bucata de paine chiar daca ei vor muri de foame asa cum a facut vaduva odinioara cu sf. Ilie, care a stiut ca il are in fata pe Sfantul lui Dumnezeu. Asa si acum, am impresia ca oamenii nu mai simt ca preotii sunt oamenii lui Dumnezeu, se indeparteaza cu fiecare zi tot mai mult de Biserica. Mesajul vostru l-au mai auzit si il stiu in mare, problema este ca nu va mai cred.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s