Ierarhia în lumea duhurilor albe. Lumea spiritelor albe se împarte în: preoţi, călugări şi sfinţi.

 Observaţi viata semenilor voştri şi luaţi în considerare şi respectaţi pe cei ce cred în Divinitate şi au o conduită morală ireproşabilă. Nu vă’impresionaţi de averea unora, de rangul social al altora. Cel ce va crede în Divinitate, în lumea sfinţilor, în existenţa lumii noastre, va fi împodobit cu fericirea cerească. Pe frontispiciul cimitirelor voastre scrie: „Gloria pământească, fericirea cereasca”. E un mare adevăr, neînţeles nici de cel ce l-a scris acolo. Gloria pământească este una, fericirea cerească este alta. Una se’ dobândeşte pe pământ şi este efemeră, iar cealaltă – în Cer şi este veşnică. Cei mici doresc gloria pământească, cei evoluaţi – fericirea cerească.

Cele mai multe entităţi spaţiale doresc ca atunci când se vor reîntrupa, să se bucure de toate bunurile pământului şi de gloria omenească, căci, deocamdată, pentru ele este foarte greu de dobândit fericirea cerească. Cine se poate bucura, chiar întrupat fiind, de fericirea cerească? Numai cel ce a atins rangul de sfânt. La exterior, sfântul e un om ca toţi oamenii, dar toate gesturile, vorbele, dorinţele, întreaga lui conduită dovedesc că e din ceata marilor Lumini ale spaţiilor. El va trăi modest şi retras, pentru că rangul său nu se poate împăca cu agitaţia şi goana după averi, onoruri, plăceri materiale. Să nu faceţi confuzie între situaţia unui sfânt, şi noţiunea ce o aveţi voi despre sfinţi. Prin sfânt, noi înţelegem un spirit care a urcat trepte peste trepte în existenţa lui plurimilenară pe această planetă sau pe alta. El a atins sau obţinut de la Stăpânul sistemului – după recomandarea Guvernatorului planetar – rangul de sfânt. Rangul de sfânt este un titlu care conferă în Cerul acestei planete dreptul la anumite atribute. Dar acest rang nu înseamnă că el a devenit infailibil. Nicidecum. E posibil ca într-o întrupare, să-1 prindă mrejele vieţii pământeşti, şi într-un moment de slăbiciune, de întunecare a conştiinţei sale, să greşească. Dar, într-o altă întrupare, îşi va plăti amarnic greşeala, pentru că el nu este un spirit oarecare din lumea acestei planete, ci este o entitate care posedă unul din titlurile supreme ale ierarhiei umane.

Lumea spiritelor albe se împarte în: preoţi, călugări şi sfinţi. Primul grad este preotul ceresc, dar el nu trebuie confundat cu preotul pământesc. Poţi fi preot în Cer şi să nu fii niciodată preot pe pământ. Urmează călugărul spaţial, un spirit ce nu are nimic comun cu călugărul de prin mănăstirile voastre. Deasupra rangului de călugăr urmează diferitele grade de sfinţi părinţi. Fiecare din aceste trei trepte are o mulţime de subtrepte.

‘” Noi căutăm să influenţăm pe fratele nostru sfânt în Cer, îl supraveghem când este pe pământ, ca nu cumva să cadă. Nu’-l părăsim un minut, deoarece o greşeală a lui atrage automat o stare sufletească deplorabilă pentru întregul grup de sfinţi. Ne silim ca viaţa lui să fie un model de viaţa. Interesul şi solidaritatea ne împing să apărăm pe fratele din grupul nostru. Viaţa noastră e urmărită de mai-marii noştri, atât în Cer, cât mai ales când suntem întrupaţi. De dimineaţă până seara un membru al ordinului nostru stă de gardă pe lângă întrupat, mspirându-l spre bine şi oprindu-l de la greşeală. Când, prin neatenţie, cade un membru de-al nostru, o jale nemaipomenită îi cuprinde pe toţi din gruparea noastră. Sfântul nostm a renunţat de mult la fericirea materială. Când ne întrupăm, nu ne mai preocupam de fericirea asigurării unui trai în mare belşug. Dar demnitatea ordinului nostru cere ca unul dintre ai noştri, când se află jos printre întrupaţi, să nu ducă o viaţă mizerabilă, neavând nici măcar strictul necesar. El va avea ce-i trebuie, fără să fie bogat. Numai când i se dă o misiune importantă, i se impune o sărăcie completă, dar va fi pe deplin sănătos.

Scarlat Demetrescu, Din Tainele Vietii si ale Universului

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s