Timpul s-a terminat! Predati lucrarile!

La fiecare examen, sau chiar, la fiecare lucrare de control, extemporal, sau teza, la finalul lucrării, asta auzeam de la profesorii supraveghetori: timpul s-a terminat, puneti pixurile sau stilourile si lucrarile pe masa! Daca erau drăguți, ne mai spuneau și cum stam cu timpul: mai aveti 15 minute sau 30 de minute, chestie care era de ajutor de multe ori, te ajuta sa identifici problemele la care nu ai lucrat suficient si sa drămuiești mai bine timpul rămas.

Cam aceeași senzație trăiesc de câțiva ani buni, ca timpul este aproape pe terminate. Profesori supraveghetori nevăzuți ne șoptesc sa ne pregătim de predarea lucrărilor noastre, timpul este aproape de terminare. Scarlat Demetrescu spune printre multe chestii interesante în cartea „Din Tainele Vieții și ale Universului” ca fiecare suflet da mai multe examene periodice. Avem examinări la finalul fiecărei zile, la finalul fiecărei luni, fiecărui an, fiecărei vieti. Apoi urmează, Marea Judecata, la finalul ciclului de 26000 de ani, marele examen. Probabil ca acesta este motivul pentru care Iisus spunea acum doua mii de ani ca s-a apropiat Împărăția Cerurilor, pentru ca din cei 26000 de ani, au  mai rămas doar 2000 de ani.

Practic, fără sa o stim conștient, suntem judecați in fiecare moment al vieții noastre. Fiecare gând, fiecare emoție, fiecare vorba, fiecare fapta, totul este înregistrat si pentru tot vom da socoteala. Pentru toate vom fi judecați. De fapt, „judecați” suna mai grav, în viziunea mea, mai aproape de realitate este termenul de „evaluați”, pentru ca Marea Judecata este mai degraba Marea Evaluare.

Când timpul era pe terminate, atunci când se putea, încercam sa ne mai” inspiram” unii de la alții, copiind o soluție sau cei mai naivi, încercând sa copieze răspunsurile altora. Evaluatorii cu experiența isi dau seama imediat când un elev a rezolvat problema singur, prin propriile cunoștințe dar și când un altul a copiat sau a încercat sa potrivească doar răspunsul final.

Destul de similar stau lucrurile si când vine vorba de evoluția spirituala. Degeaba încercam sa copiem răspunsurile altora, degeaba încercam sa sărim peste lecții sau sa speram ca vom păcăli pe evaluatorii noștri. In fata instantelor cerești, totul este limpede, acolo se deschid cărțile si ni se arata lecțiile pe care le-am învățat si lecțiile peste care am sărit. Ni se arata punctele tari dar și deficientele. Totul se face in interesul cresterii si evolutiei fiecarui suflet, just, echitabil, drept. Totul din Iubire.

Anunțuri

3 gânduri despre „Timpul s-a terminat! Predati lucrarile!

 1. Eu simteam asemenea tensiune in momentul anuntului daca eram constienta ca am lipsuri in lucrare. Dar era tardiv.
  Ce sa mai reparam acum dupa un sir lung de intrupari? Greselile sunt facute si inregistrate. Frauda este de neconceput. Sa folosim timpul ramas -cateva zile, luni sau ani- si sa facem Bine, sa gandim Bine. Sa expiram catre ceilalti Bine.

  Monica L.

  1. Hmmm, îmi dai impresia ca fugi dintr-o extrema in alta, dar asa curg lucrurile din extrema în extrema, apoi se regăsesc în centru, în echilibru. Tonul comentariului tău pare un pic prea negativ, greșeli, frauda… în tot Universul se învață prin greșeli, important este sa tragem învățăturile potrivite. Vorba unui prieten: întotdeauna sa faci greșeli noi!

   Cat despre „bine”, iar am unele rezerve, când spui „bine”, excluzi „rău” sau te polarizezi intr-o extrema. Legea polaritatii afirma ca atunci cand esti polarizata deja te-ai pus pe drumul spre polaritatea opusa pentru ca tu trebuie sa fii intreaga. Sfatul meu este sa nu incerci sa nu fii nici buna, dar nici rea, pur si simplu sa fii TU. Asa cum esti tu, dar tot ceea ce faci sa fie aliniat cu ceea ce esti TU in cel mai inalt sens al existentei tale. Nu te ingrijiora de bine si de rau, binele devine rau si raul devine bine foarte usor, dar ceea ce ESTI TU, sau EU SUNT-ul tau nu se schimba atat de usor.

   In Nosso Lar, se explica importanta procesului de purificare, care este explicata si in Ho’oponopono. Prin purificare, cureti toate falsele identitati pe care ti le creezi cand faci bine si cand faci rau. Purificarea te aduce la stadiul de zero, de liniste, de pace, de neutru. Acolo este acasa, in liniste si pace.

   Pacea incepe cu mine,
   Viorel

   1. „Hmmm, îmi dai impresia ca fugi dintr-o extrema in alta, dar asa curg lucrurile din extrema în extrema, apoi se regăsesc în centru, în echilibru. Tonul comentariului tău pare un pic prea negativ, greșeli, frauda…”
    Zambesc citind acest paragraf deoarece cam asa am gandit eu cand am citit articolul 🙂 .

    Da! „…stadiul de zero, de liniste, de pace, de neutru. Acolo este acasa, in liniste si pace.” = „bine” pentru mine. Nu extreme becali-ene.

    Monica L.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s