Geocentrism? Ia priviți aici!

Imi propusesem sa tin acest blog fara imagini, insa in unele cazuri chestia aceea cu imaginea e cat o mie de cuvinte e mai mult decat adevarata. Sfintii parinti afirma ca Pamantul este centrul universului si ca soarele se invarte in jurul pamantului. Da, ati citit bine! Cum poti sa combati asemenea dogme mai bine decat prin imagini?

Ei, privind aceasta imagine, iti creste respectul fata de Planeta noastra, suntem cineva, mai mari decat Venus, Marte, Mercur si Pluto.

 

 

 

 

 

 

Ups, ia uite cat de mari suntem noi, adica Earth fata de Jupiter si Saturn!

 

 

 

 

 

 

Chestia aceea mare se numeste Sun, adica Soare si Sfintii Parinti ne spun ca ea se invarte in jurul Pamantului, adica Earth, adica acel punct 🙂 din imagine! Va imaginati asta cu usurinta, nu-i asa?

 

 

 

 

 

 

Doamnelor si Domnilor, in aceasta imagine observati planeta Pamant, centrul universului reprezentat cu un pixel fata de planeta Arcturus de care nu mai auzisem pana acum, fata de care Soarele nostru pare doar o margica.

 

 

 

 

 

 

 

Iar, daca Antares, vi se parea imensa, va invit sa o comparati cu Betelguese si Dumnezeu stie ce alte planete a mai creat in acest Univers.

 

 

 

 

 

 

 

Deci, cum sta treaba cu Pamantul ca centru al Universului? Cum se invarte imensul soare in jurul Pamantului? Mai ganditi-va.

Pacea incepe cu mine,

Viorel

Update: Pentru corectitudine, dau link spre un site care sustine stiinfic si teologic geocentrismul: http://hexaimeron.ro/

Anunțuri

3 gânduri despre „Geocentrism? Ia priviți aici!

  1. Ni se trimit informatii cand suntem pregatiti si potrivit gradului de intelegere al fiecaruia. Consider ca Sfintii Parinti aveau treziti receptorii pentru informatii „de sus”, dar capacitatile de interpretare erau limitate. Consecinta este exprimarea unor pareri fantasmagorice.

    Pe mine ma macina o intrebare de ceva timp: religia ortodoxa are mii de sfinti in calendar. Chiar toti au fost spirite inaltate? Ce confirmari exista? De unde atata certitudine? Faptul ca au fost sanctificati de sinoade, pe baza unor criterii standard nu mi se pare relevant.

    Monica L.

    1. Nu toti Sfintii de pe Pamant sunt Sfinti si in cer si invers. Unii sunt Sfinti facuti de oameni, altii sunt Sfintii lui Dumnezeu, eu decid pentru mine cine este Sfant cu adevarat.
      Pacea incepe cu mine,
      Viorel

  2. este irelevant, doar pentru ca este mic pamantul nu se poate invarti marele soare in jurul sau, sau chiar tot universul… stii bancu ala cu buturuga mica; si pana la urma „nu marimea conteaza” :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s