Dumnezeu nu este un moş cu barbă albă, ci o Asociaţie infinită de Duhuri divine.

Extras din cartea: Din Tainele Vietii si ale Universului de Scarlat Demetrescu.

Materia din Infinit, particula a, absorbită de sfera-cosmos va ajunge cu timpul la Centrul transformator, în Laborator. In drumul ei spre Centru, am spus că particula haotică este absorbită de universurile fizice, iar aici este întrebuinţată de marile duhuri, pentru diferitele lor operaţii. Uriaşa forţă de atracţie a Sferei centrale cheamă la ea mereu particule haotice, care în prima etapă se adună în sânul Sferei-Mamar, de unde trec în Pectoral şi Tătar, unde vor suferi anumite prefaceri. De la o vreme, preaplinul conţinut al Sferei-Tatar goneşte materia pregătită înapoi în Mamar, şi de aici, va peregrina spre unul din cele patru universuri, sub formă de mase mari de materii şi duhuri, formând ceea ce numiţi nebuloasă.

Din expunerile făcute până acum s-a înţeles că Dumnezeu nu este un moş cu barbă albă, ci o Asociaţie infinită de Duhuri divine. De asemenea, Mama sau Mamarul nu este o personalitate feminină, ci tot o Asociaţie de Entităţi divine. Ambele Asociaţii divine urmăresc un scop comun, împărţindu-şi rolurile şi munca, una lucrând ca o Forţă activă, şi cealaltă ca o Forţă pasivă. Intre aceste două mari Asociaţii, am spus altădată, se află o a treia Asociaţie, numită Respirator, pentru că prin mişcările ei, materia primă pregătită în Mamar şi prelucrată de Tată e trecută înapoi în Mamar, pentru ca mai apoi de aici să fie trimisă în unul din cele patru universuri. Prin urmare, Respiratorul este o Asociaţie de Divinităţi care fac legătura între cele două Asociaţii mari – Tătar şi Mamar.

Dacă Tătarul, are rol de asociaţie activă, iar Mamarul – de asociaţie pasivă, Respiratorul joaca rolul de neutru. în definitiv, Sfera-Laborator este formată din trei sfere concentrice. Când Sfera centrală, Tătarul este activ, Respiratorul este neutru, iar Sfera periferică, Mamarul este pasiv sau primitor. După aceea Mamarul devine activ-negativ, Respiratorul rămâne tot neutru, iar Tătarul lucrează ca o forţă pasivpozitivă, adică El primeşte. Activitatea Tătarului şi a Mamarului alternează, iar Respiratorul rămâne centru de suspensie al pârghiei unei balanţe, dând ajutor atât Tătarului, cât şi Mamarului, după trebuinţă, pentru a se putea face schimbul de materii necesare, în vederea noilor creaţii şi chiar a propriei lor evoluţii. Respiratorul o dată ajută la trecerea materiei prime din Mamar la Tătar, şi apoi ajută la trecerea înapoi în Mamar, a materiei prime prelucrate de Tătar.

Acestei Sfere uriaşe, compusă din trei Asociaţii într-una, i s-a dat numele de Dumnezeu. Ea este Dumnezeul tuturor religiilor de pe pământul nostru. Acestui Laborator infinit, acestei uzine uriaşe a creaţiilor, ne închinăm noi, duhurile. Acestei Forţe vaste şi neînchipuite ridicăm osanalele noastre. Duhurile de pe miliardele de planete şi sori se pleacă cu smerenie acestui Centru creator, pentru iubirea ce o poartă întregii Sale creaţii, operei Sale. Acolo este ştiinţa ştiinţelor, acumulată din eternitate. De acolo porneşte puterea infinită ce ţine cosmosul închegat într-un tot. De acolo pleacă, din timp în timp, materia ce va da naştere unei nebuloase, cu tot ce-i trebuie pentru ca într-o perioadă de zeci de miliarde de ani să dea naştere la tot ce există, de la fluidul număru-unu până la piatră, şi de la plantă până la om. Acolo e Lumina ce luminează lumile.

De acolo am luat şi eu naştere cândva, în noaptea veşniciei trecute, pentru ca după ce voi face lunga mea şcoală, să devin unul din cei mai modeşti colaboratori din ceata fără număr a divinilor Creatori ce alcătuiesc acest Centru atotputernic. Acesta e purul adevăr cunoscut numai de duhurile superioare. Orice altă concepţie referitoare la Dumnezeu este omenească, nereală, potrivită ignoranţei omului trupesc.

Dar acest Adevăr nu trebuie făcut cunoscut omului simplu. El trebuie lăsat să creadă că există o singură fiinţă, mare cât infinitul creat, care conduce cu puterea lui infinită miliardele de corpuri cereşti. Dacă vei îndrăzni să spui omului simplu adevărul, dacă vei distruge din inima sa divinitatea cu chip de om bătrân şi adânc înţelept, îi vei tulbura mintea şi concepţia despre dumnezeul atotcreator, şi nu-şi va mai găsi un sprijin în existenţa sa terestră.

Omul simplu cere Tatălui ceresc să-i dea ceea ce crede că îi lipseşte. Iniţiatul ştie că Centrul creator nu a pierdut din vedere absolut nimic şi că totul a fost prevăzut şi acordat, pentru ca duhul să-şi facă şcoala perfecţiunii în eternitate. Noi ştim că nu ne este permis să cerem, căci totul ni s-a dat. Ruga noastră este numai de mulţumire şi slăvire a infinitei Forţe creatoare, a uriaşei Asociaţii de trei-una, ajunsă la cele mai înalte cunoştinţe şi la o desăvârşită forţă creatoare şi conducătoare a tot ceea ce vedem şi nu vedem, a tot ceea ce ştim şi nu ştim.

Anunțuri

8 gânduri despre „Dumnezeu nu este un moş cu barbă albă, ci o Asociaţie infinită de Duhuri divine.

 1. Esti dus reu tatica cu mamaru si tataru tau :vazi ca a sminti pe altii se pedepseste tare greu…. mai pune mana pe Sfintii Parinti si lasa rahaturile new age……

 2. Dumnezeu e sinele suprem (adevaratul nostru EU) in articolol asta e vorba de 3 legi absolute ale creatiei omniprezente in toate planurile creatiei dar sinele pur transcede toata manifestarea asta. Nici nu se poate spune despre sine ca este atotputernic sau infinit pt ca el e mai presus de orice, nu ste atotputernic, atotputerea e doar o forma de manifestare a lui ( a ta, a mea). la incepututl mislocul si sfarsitul tuturor lucrurilor exista o singura realitete eterna acea este : EU SUNT.

  1. salut,
   iti multumesc pentru randuri, dar nu am inteles exact ce ai vrut sa spui. Ai folosit cuvinte mari, intortocheate, m-ai pierdut pe drum.Scuze, nu sunt atat de inteligent:) Probabil ca unul dintre motivele pentru care Iisus s-a facut om este sa arate carturarilor ca poti vorbi si cu un descult si cu un intelept in aceleasi cuvinte. Osho spune sa nu mai inventam cuvinte, sa nu ne mai imbatam cu ele… cata dreptate are! pacea fie cu noi,
   Viorel

 3. Salutare.

  Iti scriu aici numai pentru ca nu am vazut mailul tau afisat pe site. Adevarul (adica Creatia si Legile Creatiei) va fi cunoscut treptat in eternitate de catre fiecare la ‘timpul’ sau.

  Unul este in Totul si Totul este in Unul.

 4. Nu se poate scrie, spune chiar orice public, in sensul ca ai deplina libertate sa spui orice dar efectul afirmatiilor tale difera in functie de ceea ce comunici si catre cine comunici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s