Coplata si suveranitatea

Acum ceva timp, un ministru al sanatatii caruia i-am uitat numele, a inceput sa discute oficial despre  introducerea coplatiii in sistemul medical de stat. Probabil ca ar fi trebuit sa spuna introducerea  oficiala a coplatii in spitale, pentru ca in Romania, coplata a existat dintotdeauna, mereu a trebuit sa platim ori medicul, ori asistentul, ori pentru medicamente, ori pentru perfuzii.

Cam la fel stau lucrurile si cu suveranitatea. Ma tem ca de mult, Romania nu mai este suverana, dar ne este teama sa acceptam acest lucru. Perioada cand in Romania nu se accepta „neamestecul in treburile interne” s-a incheiat cu sporturile sangeroase din Decembrie 89. De atunci, Romania a devenit din ce in ce mai evident o enclava a intereselor straine. Ceea ce nu este rau nici bine. Este doar o etapa prin care trec aproape toate popoarele de pe aceasta planeta.

Probabil ca este o etapa in care vor fi testate atasamentele de dragoste de tara si de neam, vom fi provocati. Ranile trecutului provocate de un popor altuia au lasat cicatrici care in ciuda aparentelor nu s-au vindecat. In fata zambim, dar pe sub masa ne inclestam pumnii si furia fierbe in noi. Asteptam scanteia care sa aprinda focul. Atunci vom scoate afara din noi puroiul, atunci vom primi inca o sansa sa ne vindecam de ura.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s