Ah, cât de fericiţi şi norocoşi suntem noi, creştinii!

Pe 30 Iulie, Saccsiv publica pe blog articolul: Parintele Ilie Cleopa despre idolul NOROC. Nu mai ziceti „noroc”, caci va inchinati la dracul cumplit MOLOH, in care infiera ideea de noroc, pe baza unei povestiri scrise de Parintele Cleopa.

Astazi, Saccsiv publica un alt articol: IISUS HRISTOS catre Cuviosul Siluan Athonitul: “Tine-ti mintea în iad si nu deznadajdui”. La acest articol, am postat un comentariu in care ceream parerea lui Saccsiv despre un pasaj din cartea Cuviosului:

„Cine va descrie bucuria de a cunoaşte pe Domnul şi de a năzui neîncetat spre El ziua şi noaptea? Ah, cât de fericiţi şi norocoşi suntem noi, creştinii! Nu e nimic mai preţios decât a cunoaşte pe Domnul şi nu e nimic mai rău decât a nu-L cunoaşte pe El.”

Saccsiv a ales cea mai simpla cale de a-mi raspunde la aceasta intrebare: a sters comentariul! Normal, cand esti batut cu propriile argumente, nu iti mai ramane decat sa spui ca mai gresesc si cuviosii, chiar daca au cruce rosie in calendar cum nu au nici Sfintii Evanghelisti, chiar daca au vietuit si s-au nevoit pe Sfantul Munte? [Apropo, e vreun munte care nu e sfant?]

Cuviosul Siluan trebuie s afi aflat acum ca nu exista intamplare, ca nu exista noroc: Un om cu sănătatea, inteligenţa, situaţia sa socială, cu toate însuşirile fiinţei sale pământeşti, sufleteşti şi spirituale, este rezultatul unei serii nesfârşite de cauze, produse de el în alte vieţi. In existenţa omului nu intervine ceea ce lumea numeşte „întâmplare

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s