Comentarii la predica de infierare a reincarnarii

Am gasit pe YouTube o predica ce infiereaza reincarnarea.

Noi suntem urmasii lui Adam si ai Evei
Am ascultat pana la capat filmuletul acum cu cateva  zile, o sa incerc sa adun cateva idei.
Primul argument al Pr. Anitulesei care imi vine in minte este intrebarea Sfintiei sale: Daca la inceput au fost doar Adam si Eva, de unde au aparut apoi miliardele de suflete? De unde s-au reincarnat?

Acum, nu ca m-ar fi intrebat pe mine, dar o sa incerc sa ii dau raspuns. In primul rand, faptul ca Sfintia Sa pune o asemenea intrebare arata o naivitate netarmurita. Adam si Eva sunt simboluri, nu poti sa crezi ca umanitatea este rezultatul foarte elaborat al unui incest global, perpetuat de mii de ani. Daca ne-am trage cu totii din doi protoparinti, rog pe Sfintia Sa sa ne lumineze cum au aparut rasele, cum au iesit copii negri din parinti albi, asiatici din negri sau orice alta mutatie inimaginabila. Sau poate Sfintia sa vrea sa credem ca negrii sunt facuti de diavol si albii de Dumnezeu. Sfintia ta, va implor sa nu mai folositi argumente puerile impotriva reincarnarii! Va umpleti de ridicol in fata lumii, si indepartati de Biserica oamenii cu un dram de bun simt si vi-i apropiati doar pe cei pe care ii puteti speria cu „infricosatoarele vedenii” care abunda in scrierile Sfintilor Parinti. Poate reusiti sa gasiti ceva „explicatoare vedenii”, infricosatoarele vedenii au reusit doar sa indeparteze lumea de Biserica.

Reincarnarea in caine, vaca, oaie, pisica, bou.
Atunci cand vrei sa abordezi un subiect atat de sensibil cum este reincarnarea, cea mai la indemana abordare este zeflemeaua. Asa a procedat si Parintele Staniloaie care intreba candva un tanar: daca eu calc o soparla pe coada, pe cine calc? pe mama, pe tata sau pe unchiul? Zeflemeaua actioneaza ca o petarda, creaza o perdea de fum, in spatele careia se pot ascunde ignoranta, necunoasterea legilor divine care guverneaza procesul reincarnarii. Am ales un extras din cartea mea preferata, Din Tainele Vietii si ale Universului care explica aceasta problema:

Sufletul care  a ajuns la rangul de om nu poate sa se reincarneze in trup de animal. Acum – după ce mi-am depănat ideile cu care am venit – am să răspund la problema ce văd că te frământă, şi anume, următoarea afirmaţie a unor autori teosofi: „Dacă în existenţele sale trupeşti duhul uman greşeşte mereu, şi din ce în ce mai rău, în viitor el se va întrupa într-un animal. Dacă printr-o serie de vieţi denotă numai răutate şi prin farmece a ucis totul în jurul său – om, animal, cultură etc, atunci el se va întrupa într-o plantă şi chiar într-o piatră”.

Dragă frate, vi s-a spus întotdeauna că tot ce veţi citi ca venind din lumea noastră să le treceţi cu de-amănuntul prin ciurul judecăţii voastre. Admite judecata voastră ca să se piardă ceea ce s-a câştigat în miliarde de ani prin studiu, muncă şi suferinţă? Admite judecata voastră ca divinul Tată, care a stabilit mersul evolutiv din ce în ce mai sus, să condamne pe un copil al Său să facă drumul invers, în regnul animal, vegetal sau chiar mineral?

Este adevărat că omul e supus greşelii. Se poate ca un duh, cât de superior, îmbrăcând haina trupească, să greşească, să se înşele; dar nu e posibil ca duhul uman să revină pe urmele miilor de secole apuse şi să mai anime o buruiană sau un animal oarecare. Categoric ţi-o spun, acest fenomen nu are loc. Când un duh inferior, întrupat, greşeşte – urând, prigonind, sau ucigând – el va fi pedepsit conform faptei sale şi potrivit gradului său evolutiv. O aceeaşi greşeală făcută de un duh superior, întrupat, va cântări mai greu în balanţa judecăţii, în faţa Forului Judecătoresc de sus. In general, o greşeală fizică, cu efect asupra trupului, are o valoare mai mică decât greşeala spirituală, care afectează o masă mare de oameni.

Astfel filosoful german Nietzsche, prin răspândirea ideilor sale contrare legilor divine, a influenţat mulţi cititori, primind o pedeapsă mai grea decât un criminal, mai ales că era un duh superior în lumea spaţiilor. Dacă totuşi, după o serie de vieţi greşite, urmate de condamnările respective, duhul persistă pe aceeaşi cale întunecată şi nu dă semne de revenire, el va fi luat şi dus pe o planetă inferioară planetei nostre, şi întrupat într-o formă umană inferioară.

El nu pleacă singur – am mai spus-o – ci însoţit de toate duhurile care l-au ajutat în ticăloşiile sau învăţăturile sale false. Acum, fostul Nietzsche nu mai poate greşi, căci se află pe o altă planetă, unde ideile lui sunt conforme mediului de acolo. Tot ce angajează viitorul şi influenţează mulţimile spre regres, este socotit drept cea mai mare greşeală faţă de Divinitate. Tatăl ceresc vrea»progresul copiilor Săi şi descoperirea de către aceştia a tainelor Sale, a adevărurilor eterne. A veni tu, om nesocotit, aruncând în lume idei false, create de mintea ta redusă, înseamnă să pui o barieră mersului progresiv al mentalităţii unei societăţi, înseamnă să te opui legilor stabilite. Prin urmare, duhul nepriceput şi întunecat se va întrupa printre oameni semi-animale, pe o planetă inferioară Pământului, dar niciodată într-un animal de pe planeta noastră. Cât priveşte întruparea într-o plantă – sau şi mai rău, într-o piatră – nici nu poate fi vorbă. Aşadar, afirmaţiile unor autori teosofi nu corespund adevărului

Anunțuri

2 gânduri despre „Comentarii la predica de infierare a reincarnarii

  1. Pai sigur ca folosim zeflemeaua ca o petarda, si asa nu se mai vede ca si argumentele noastre sunt subrede. Cum e sa faci exact acelasi lucru pe care il infierezi in acelasi articol???? Cred ca stiu, e vorba de paiul din ochiul celuilalt. Buddhismul spune ca este posibil ca un om sa se reincarneze in orice animal, chiar si intr-o rama. Sigur, dar crestinii sunt nestiutori, clar ca buddhistii nu stiu despre ce vorbesc, dar in schimb tu stii, nu? Si cel putin elucubratiile despre Nietzsche sunt bomboana de pe coliva. In primul rand ca el doar a scris, nimeni nu a fost obligat sa creada sau sa schimbe ceva din propria judecata pentru ca a citit acele lucruri. Erau parerile lui. Nu stie nimeni decat el, daca a avut intentia sa schimbe conceptia cuiva sau doar a scris ceea ce credea. Si tu aici spui ceea ce crezi. Vei raspunde spiritual pentru fiecare nebun care citeste si interpreteaza cum vrea el si o ia razna? Vei raspunde spiritual cu toate duhurile care iti spun chestiile alea paranormale, pentru fiecare persoana care inghite ca atare toate textele tale, care sunt, repet, doar parerile tale, si isi schimba drastic viata in rau? Vei raspunde spiritual pentru toate persoanele carora le-ai influentat credintele si ideile si i-ai dus pe cai gresite, indepartandu-i, fara ca tu sa vrei asta, de adevarata lor cale, oricare ar fi aia? Atunci, pregateste-te bine, internetul e plin de tot felul de oameni si vei avea de patimit la fel ca si Nietzsche…

    1. Comentariu lung, idei amestecate, neterminate, agresivitate, intrebari multiple care nu asteapta raspuns. Daca vrei sa dialogam, te rog sa scrii mai putin, si sa incerci sa pui intrebari punctuale. Multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s