Manipularea prin imagini in presa online – Geoana – „omul negru”

Trei imagini care ilustreaza manipularea prin imaginile alese pebtru ilustrarea unor articole in Evenimentul Zilei. In primele doua imagini, Geoana este prezentat intr-un fundal negru cu degetul mijlociu in gura, ca posibila aluzie sexuala. Este o imagine pe care Evz o foloseste frecvent pentru ilustrarea articolelor care il au ca subiect pe Geoana. In a treia imagine, foarte intamplator, s-a procedat la editarea imagii astfel incat sa apara cuvantul „soc”, pe fundal rosu deasupra capului aceluiasi individ. De urmarit, felul in care sunt ilustrate articolele cu Traian Basescu in Evz, intotdeauna pozitii decente, cel mai frecvent de la tribuna de unde tine conferintele de presa, cu steaguri in spate. Mesajul care se doreste cel mai probabil transmis: Geoana este omul negru care suge ceva, care aduce socul peste voi, Traian Basescu, omul de stat, sobru, echilibrat. Sau, din nou, totul este in capul meu.

Anunțuri

5 gânduri despre „Manipularea prin imagini in presa online – Geoana – „omul negru”

  1. Sa zic si eu ceva din postura omului care nu se mai uita la televizor de cca. 5 ani, presa scrisa nu consuma, decat ce titluri vede in ziarele calatorilor cu metroul:
    La ultimile alegeri a fost un intreg circ cu tema „Geoana Prostanac”. Intr-o tara cu un nivel ridicat de civilizatie, Geoana s-ar fi retras din viata publica prin demisie, la mosie, unde sa traiasca din drepturi de autor si dividende. Dar pentru ca suntem o tara de gaini, Geoana isi vede de treaba lui cu indarjire.
    Faptul ca acum este promovat ca „omul negru” il consider un serviciul pentru el, o promovare in ochii opiniei publice. E o manevra foarte buna de PR, pentru ca intre a fi prostanac sau diabolic, categoric a doua optiune da mai bine.

      1. @Monica L – Bună imagine cea de la @Amar de zi! Îmi pare rău dacă nu v-a plăcut recomandarea mea, eu sunt mulţumit cu ceea ce a ieşit în seria celor trei imagini din “PSD Star Wars” 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s