Adam a cazut sau s-a ridicat?

Deci, avem un Dumnezeu si doi protoparinti, Adam si Eva. Mai adaugam un Eden cu un pom al cunoasterii in centru si un sarpe. Dumnezeu explica regulile, faceti ce vreti mai putin sa va atingeti de pomul cunoasterii. Ce a urmat, stim si traim cu totii: incalcarea restrictiei si alungarea din Eden.

Dar daca Dumnezeu stia dinainte rezultatul acelui experiment? Oare nu stia Dumnezeu ca Adam trebuie sa muste din acel fruct? Daca omul este facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, adica este un Dumnezeu, putea oare natura lui sa accepte o limitare fara sa inteleaga de ce? Momentul in care Adam alege sa muste din mar este momentul in care subconstientul lui ii spune: Tu esti Un Dumnezeu, nu poti accepta o limitare a libertatii tale! Acela a fost un test pe care Adam l-a trecut, in adancul lui a stiut ca era Dumnezeu si ca nu putea accepta limitarea. Dar ne-acceptarea limitarii se plateste scump si este un pret pe care numai cei puternici se angajeaza sa il plateasca.

 Asa curge invatarea de fapt: ca sa invatam sa respectam regulile, trebuie mai intai sa le incalcam. Trebuie sa simtim pe pielea noastra ce inseamna neascultarea. Abia dupa ce am simtit suferinta, am invatat lectia si abia atunci nu vom mai pacatui nici cu gandul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s