Drumul catre Dumnezeu

Multimea astepta aparitia indrumatorilor. Cand ei s-au apropiat, forfota multimii a incetat, linistea i-a cuprins pe toti, asteptand sa auda instructiunile lor.

– Ati cerut sa ajungeti la Dumnezeu, iar noi am fost trimisi sa va intrebam ce aveti nevoie pe drumul spre Dumnezeu, cu ce va putem ajuta. Deci, vrem sa auzim nevoile voastre.

Tacerea deveni si mai apasatoare pentru cateva clipe, dar un glas rupse tacerea in cele din urma:

– Eu si prietenii mei credem ca nu suntem vrednici sa mergem spre Dumnezeu in picioare, de aceea tot ce va cerem voua este sa ne permiteti sa mergem tarandu-ne prin praf si prin spini catre Dumnezeu. Suntem siguri ca nevointele noastre vor fi bineplacute inaintea lui Dumnezeu.

-Prea bine atunci, porniti la drumul pe care vi l-ati ales! Urmatorul grup sa inainteze spre noi.

– Indrumatorilor, eu si prietenii mei credem ca Dumnezeu ne-a facut cu picioare pentru a merge, de aceea va rugam sa ne permiti sa mergem pe propriile noastre picioare catre Dumnezeu.

 -Prea bine atunci, porniti si voi la drumul pe care vi l-ati ales! Urmatorul grup sa inainteze spre noi.

 – Indrumatorilor, eu si prietenii mei vrem sa te intrebam daca ar fi posibil sa ne puneti la dispozitie niste masini pentru ca vrem ca timpul castigat in acest fel sa il folosim pentru ajutorarea fratilor nostri.

– Prea bine atunci, mergeti sa va ridicati masinile si apoi porniti la drumul pe care vi l-ati ales! Urmatorul grup sa inainteze spre noi.

– Indrumatorilor, eu si grupul meu am hotarat ca nu este nevoie sa mergem nicaieri pentru ca Dumnezeu este deja cu noi in inima noastra. Drumul catre Dumnezeu este drumul catre camara inimii, deci nu trebuie sa plecam niciunde.

-Prea bine atunci, Pacea sa fie cu voi, caci voi ati ajuns deja la Dumnezeu.

Poate va intrebati ce s-a intamplat cu primele grupuri care au plecat catre Dumnezeu. Cei din primul grup, se mai tarasc si acum prin praf si spini, convinsi fiind ca nu sunt vrednici sa ajunga in fata lui Dumnezeu. Partea trista este ca au convins pe multi dintre noi sa li se alature pentru o buna bucata de timp in aceste nevointe psihotice, dar a fost o experienta interesanta din care am inteles cate ceva.

Al doilea grup, cei care s-au ridicat si merg pe propriile picioare mai sunt si astazi pe drumuri. Ei cauta in afara lor semne catre Dumnezeu iar ceea ce astazi parea ca este cu siguranta drumul drept a doua zi devenea o mare ratacire. Din pacate, si ei au convins pe multi dintre noi sa li se alature pentru bune bucati de drum, si de multe ori ne-au convins ca numai ei cunosc adevaratul si singurul drum drept catre Dumnezeu. In cele din urma, ceea ce pornise ca un grup strans legat s-a destramat tot mai mult de la o zi la alta, ajungand astazi ca fiecare sa caute drumul catre Dumnezeu de unul singur. Din cand in cand se mai intalnesc pentru cate o portiune de drum, dar la prima rascruce, fiecare e convins ca simte ca drumul catre Dumnezeu e altul decat celalalt ales de fratii sai, si apoi iar se despart, si iar se intalnesc.

Al treilea grup, cei care au ales masinile au avut cam aceeasi soarta cu cei din al doilea grup mai ales dupa ce au ramas foarte repede fara masini. Poate va intrebati cum s-a intamplat. Foarte simplu. Cand au ales masinile, unii au spus ca Dumnezeu se afla numai inainte si au renuntat la marsarier, dar cand au ajuns in fata unei stanci, nu au mai putut da masina inapoi si au trebuit sa mearga apoi pe jos. Altii au hotarat ca masina lor sa vireze intotdeauna numai spre dreapta, adica spre Dumnezeu, convinsi ca toate virajele spre stanga sunt de la diavol, deci nepermise. Altii au hotarat ca acceleratia e de la Dumnezeu si frana de la diavol, altii dimpotriva, frana si infranarea sunt de la Dumnezeu iar acceleratia e buna doar ca sa ajungi in iad. Multe alte alegeri minunate s-au facut in acel grup, nu le stiu pe toate, insa stiu ca multi dintre ei si acum mai imping la masini fara acceleratie, fara marsarier sau fara incalzire, caci stim ca toata caldura vine de la focurile Iadului.

Tu in ce grup crezi ca te-ai potrivi cel mai bine? Cum ai ales sa mergi catre Dumnezeu?

Anunțuri

2 gânduri despre „Drumul catre Dumnezeu

  1. Mi-a placut.
    Primele trei grupuri le-am urmarit cu o grimasa pe fata: „de ce complica oamenii atat de mult lucrurile?”.
    La al patru-lea m-am luminat „asa da”. Nu stiu inca pe ce drum merg, asa ca intreb in dreapta si stanga. Raspunsul corect o sa-l aflu la timpul potrivit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s