Imbolnavirea trupului sau a spiritului inseamna dizarmonia individului cu legile universului.

„Daca este cineva bolnav, sa cheme pe preotii Bisericii si sa se roage pentru el, dupa ce-l vor unge cu untdelemn in numele Domnului. Ruga­ciunea facuta cu credinta va izbavi pe cel bolnav si Domnul il va vindeca, iar daca a facut pacate ii vor fi iertate… Mare putere are rugaciunea ce­lui fara de prihana…” (Iacov, 5, 14-16).

M-am tot intrebat de ce nu recomanda textul biblic individului sa se cerceteze in inima sa atunci cand boala vine peste el. De ce trebuie sa caute in afara sa solutiile la problemele pe care si le-a cauzat singur? De ce am impresia ca se prefera mentinerea mirenilor in stare de dependenta fata de Biserica in loc sa se incurajeze asumarea responsabilitatii? Nu am gasit raspunsuri la aceste intrebari deocamdata, mai caut, sau poate se rataceste vreun teolog pe acest blog si s emilostiveste cu un raspuns care sa ne lumineze.

Daca este cineva bolnav, primul lucru pe care trebuie sa il faca este sa se examineze pe sine, energia eforturile trebuie canalizate spre interior, nu spre exterior. Atunci, vei deveni liber, pentru ca tu vei deveni parte activa in vindecarea ta, pentru ca tot tu ai participat ca parte activa si in imbolnavirea ta.

Imbolnavirea trupului sau a spiritului inseamna dizarmonia individului cu legile universului. Tu esti cel care s-a pozitionat in aceasta dizarmonie, este responsabilitatea ta sa te readuci in armonie cu Universul. Aceasta este cauza si pana nu te adresezi cauzei nu vei putea inlatura efectele ei. Nu numai ca nu vei inlatura efectele, dar ratezi si lectia, pentru ca starea de boala este o ocazie minunata ca sa te cercetezi, in starea ta de boala se reflecta dezechilibrul tau pe care trebuie sa il corectezi.

Daca nu stii de unde sa incepi, iti recomand sa dai click aici.

PS: O persoana care sufera din cauza furiei, exprimata sau reprimata, are crize de fiere poate sa mearga la Maslu, sa stea in genunchi, sa se unga cu ulei, sa gateasca paine cu faina sfintita, dar pana cand nu isi va controla furia, pana cand nu va inceta sa produca in corpul ei otrava, nu se va vindeca niciodata. Asta va spun din experienta mea proprie si personala.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s