SSURD – Serviciul Spiritual de Urgenta Resuscitare si Descarcerare

Precum in cer, asa si pe Pamant. Daca exista un SMURD, un serviciu medical de urgenta resuscitare si descarcerare, trebuie sa existe si un SSURD, un serviciu spiritual de urgenta resuscitare si descarcerare. Cel mai frecvent, SMURD e chemat de observatori ai accidentului si nu de victime, in timp ce SSURD trebuie sa fie chemat chiar de victime, altfel se socoteste a fi incalcare a liberului arbitru.

Cand soseste la victima, personalul SSURD verifica daca respectivul mai are puls, daca mai traieste spiritual, daca mai stie ce inseamna bucuriile simple ale vietii. Daca exista un puls minim, oricat de slab, mai sunt sperante, daca nu, se trece la resuscitare, care inseamna aplicarea de socuri. Atunci, cand traversezi ceea ce noi oamenii numim „un soc” sa stii ca ambulanta SSURD e langa tine.

Cel mai greu de ajuns e insa la victimele incarcerate in propriile convingeri, pentru ca victima e cea care construieste propriile paradigme care ii limiteaza evolutia spirituala. Credintele noastre decorate pompos cu rugaciuni, acatiste, cantece de inchinare, liturghii, molifte, masluri sunt de fapt propriile noastre limitari. Ele devin zidurile noastre in Calea Luminii. Zi dupa zi, duminica dupa duminica, an de an, parcurgem aceleasi ritualuri moarte in care sufletul nostru moare pios in spatele zidurilor pe care tocmai noi le-am cladit.

Dar, vine momentul in care cutremure puternice vor distruge aceste ziduri. Cutremurele sunt de fapt forte ale naturii care vor sa ne scoata la Lumina, sa iesim din adaposturile confortabile pe care ni le-am construit si sa iesim sa dormim pe iarba, sa privim cerul instelat. Cutremurele tot un fel de socuri sunt, ele pot fi situatii „dramatice” prin care trecem, pe care nu ni le putem explica din spatele zidurilor. Atunci cand simti ca sistemele tale de credinta se prabusesc, cand simti ca nimic din tot ceea ce ti se intampla nu mai poate fi incadrat, etichetat, interpretat din prisma convingerilor tale, inseamna ca SSURD-ul e langa tine.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s