Managementul stresului inainte si dupa „Biology of perception” [2]

Ramasesem dator cu completari la articolul initial „Managementul stresului inainte si dupa „Biology of perception”.

Prelegerea lui Bruce Lipton mi-a deschis ochii asupra importantei care trebuie acordata perceptiei, a felului in care interpretam, citim, decodam mediul extern in care traim. Totul se reduce la perceptie, la sistemul nostru de credinte, sau mai simplu la adevaratul sistem de credinte de care poate ca nici nu suntem constienti, dar asta nu il impiedica sa actioneze ca creator al realitatilor pe care le experimentam zilnic.

Pe scurt, ar fi doua mari variante.

Prima varianta: Sunt un suflet prins in lupta intre bine si rau, vrajmasul ma pandeste la tot pasul, ma uraste de moarte. Dumnezeu ma va judeca si daca vrajmasul ma pacaleste, voi arde intr-un foc vesnic, nu voi avea nici o scapare. Vrajmasul e viclean, nu are liniste, permanent imi pregateste capcane, trebuie sa fiu in permanenta cu garda ridicata, trebuie sa fiu atent la orice detaliu ca sa nu cad prada inselaciunii. ….

Cand acesta e sistemul tau de credinta, tu traiesti deja in iad, iadul unei frici permanente, unei stari conflictuale fara oprire intre tine si mediul exterior. Energia ta este distribuita in special pentru mentinerea unei stari permanente de vigilenta, care te epuizeaza prematur. Aceeasi energie ar putea fi la fel de bine cheltuita pentru dezvoltare, crestere, evolutie spirituala, dar inca nu a sosit momentul. Momentul va veni cand vei fi complet epuizat si te vei preda neconditionat Iubirii.Dar, pana atunci, poate mai este cale lunga.

A doua varianta. Stii ca esti in permanenta protejat, stii ca traiesti in armonie cu legile Universului. Traiesti constient de faptul ca esti inconjurat de Iubire. Orice ti se intampla, orice experimentezi ti se intampla in cel mai inalt sens. Orice experimentezi este permis de Dumnezeu. Niciodata nu ti se va da sa duci nici macar un gram mai mult decat poti sa duci. Orice incercare prin care treci sau vei trece este pe masura puterii tale si a capacitatilor tale. In nici o incercare prin care treci acum sau vei trece nu vei fi singur. Intregul Univers, ingerii, arhanghelii, toti Sfintii sunt de partea ta. Toti sunt gata sa te ajute, trebuie doar sa deschizi mintea si apoi gura sa ceri si sa accepti ajutorul divin. Daca vei cadea, daca vei fi invins, intregul Univers, ingerii, arhanghelii, toti Sfintii raman de partea ta, te vor ajuta sa te ridici, din nou, trebuie doar sa-ti deschizi mintea, inima si gura si sa ceri si sa accepti ajutorul divin. Religiile ti-au descris un Dumnezeu meschin si nedrept care va permite ca tu sa arzi in iad vesnic daca vei cadea la examenele vietii, insa eu inclin sa cred ca  lucrurile nu stau deloc asa.

Cand stii toate astea, nu te mai temi. Cand stii cine este de partea ta, teama dispare. Inaintezi cu incredere prin incercarile vietii, prin examenele pe care le-ai ales sa le treci in aceasta viata. Da, cu totii ne-am dat acordul ca sa ne nastem in locurile in care ne-am nascut, in mijlocul familiilor pe care le-am ales. Suntem la scoala, la scoala spirituala a vietii. Am venit aici sa evoluam, sa trecem prin situatii in care sa dam examene de moralitate. Daca eu nu imi trimit copiii la scoala cu burta goala si dezbracati, cum o sa cred ca Dumnezeu ne trimite la scoala flamanzi si goi? Fara nici o exceptie, toate duhurile care si-au facut si isi fac scoala vietii au avut si au intotdeauna tot ceea ce le este necesar, desi, poate nu intotdeauna au stiut cum sa acceseze dreptul lor divin, asta este o alta discutie.

 

Pe scurt, atunci cand stii ca esti protejat permanent, cand stii ca esti inconjurat de Lumina si Iubire, teama va disparea din tine. Atunci vei folosi energia pentru crestere, dezvoltare, evolutie in loc sa o irosesti pe o stare permanenta de vigilenta, angoasa, conflict. Cuvantul cheie este „stii”. Precum in scena din Matrix, cand Morpheus ii spune lui Neo:

„Don’t think that you are, know that you are!”

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s