Oameni si sconcsi

Saptamana trecuta am vazut la Teleenciclopedia un documentar scurt despre sconcsi din care am retinut doua chestii tari. Prima chestie tare e ca atunci cand sconcsii se sperie, se ridica pe labele din fata si improasca cu secretia lor faimoasa, despre care nu stiam ca e produsa de glande anale. A doua chestie tare despre sconcsi pe care nu o stiam este ca sufera la fel ca oamenii de exces de incredere in propriile forte. Am vazut sconcsi care se au reusit sa indeparteze pume, coioti si chiar lei doar ridicandu-se pe labele din fata. Insa in California, chestia asta cu over-self-confidence s-a intors impotriva lor. Sunt atat de siguri ca nimeni nu poate sa le faca nimic incat nici macar cand se afla in lumina farurilor de la masinile de autostrada nu catadicsesc sa se dea la o parte.

In chestiile astea doua cred ca ne asemenam puternic cu sconcsii. Atunci cand ne este frica, poate ca nu reusim tot timpul sa stam in maini dar intotdeauna improscam cu otrava urat mirositoare. Cu cat mai tare ne cuprinde frica, cu atat mai urat mirositoare este otrava cu care contaminam mediul in care traim. Cat despre partea cu excesul de incredere in fortele proprii, cuvintele par de prisos de-adreptul. 

Stiu, nu sunt chestii deosebite, dar am zis sa mai scriu un mic articol la blog pentru ca in ultima saptamana nu am ratat nici o ocazie sa tac.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s