Homoerotismul la ortodocsii de astazi

Am citit intr-una din cartile lui Osho ca fiecare individ parcurge patru faze ale dezvoltarii erotice: auto-erotismul, homo-erotismul, hetero-erotismul urmata de transcendere, ultima faza, rezervata se pare numai pentru foarte putini dintre noi. Auto-erotismul este cel mai usor de observat la nou nascut care isi descopera cu mare placere manutele si mai tarziu piciorusele pe care le suge cu mare placere. Am auzit de unele cazuri in care parinti pudici interzic deja bebelusilor sa isi bage manutele in gurita ca nu e frumos 🙂

Homo-erotismul se declanseaza in perioada copilariei, cand suntem atrasi de persoane de acelasi sex. Fetitele se joaca cu fetite iar baieteii se simt mai in largul lor tot intre baietei, pentru ca pe masura ce crestem, sa incepem sa fim atrasi si spre personaje de sex opus, despre care descoperim ca nu sunt chiar atat de greu de inteles si acceptat. Ultima faza este cea in care transcendem erotismul, sublimam si consacram energia sexuala spre planuri mai inalte.

Aceleasi faze evolutive se aplica si capacitatii de iubire, bineinteles la alte proportii. Inainte sa poti sa iti iubesti aproapele, trebuie sa inveti sa te iubesti pe tine insuti. Osho are mare dreptate cand spune ca cine spune ca isi iubeste aproapele sau chiar pe Dumnezeu dar nu se iubeste pe sine este un mare mincinos. „Autoerotismul” este prima faza, este treapta de baza si pana nu trecem de ea, pana nu invatam sa ne iubim si sa ne acceptam, nu putem invata sa iubim pe nimeni altcineva, om sau Dumnezeu.

Cand am invatat sa ne iubim pe noi insine, trecem la faza in care ii iubim mai intai pe cei din familiile noastre, apoi pe cei care sunt din acelasi neam cu noi, apoi pe cei care sunt din aceeasi credinta cu noi. Cuvantul cheie este „acelasi” sau „aceeasi”. Asta mi-a venit in minte cand citesc inca un articol pe blogul lui Saccsiv impotriva ecumenismului. Acum incep sa inteleg de ce ii revolta atat de mult homosexualitatea pe ortodocsi, pentru ca homo-erotismul lor religios se reflecta in homo-erotismul carnal, sexual. As merge chiar putin mai departe, imi amintesc un articol in care Saccsiv denunta practicile homosexuale, in special, scatofagia, care ii provoca, bineinteles, greata. E de inteles, ceea ce respectivii comit fizic, el comite spiritual, adica mananca rahat, destul de des.

Anunțuri

2 gânduri despre „Homoerotismul la ortodocsii de astazi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s