Iisus a fost perfect, din punct de vedere spiritual, mental şi FIZIC

Iisus, pe care l-a cunoscut Marcu, nu era fiinţa efeminată şi obscură pe care o reprezintă artiştii moderni. Iisus a fost un bărbat viguros, clădit puternic, impunând respect – nu numai prin calităţile lui mentale şi spirituale, ci şi prin forţa lui atletică! Cum ar fi putut omul perfect al tuturor timpurilor să fie posesorul unui trup emaciat, aşa cum ne este figurat azi, ţintuit pe Cruce? Nu, de o mie de ori, nu!

Iisus a fost perfect, din punct de vedere spiritual, mental şi FIZIC! Corpul său era solid şi robust şi comportarea sa nu avea nici moliciuni, nici delicateţuri nepotrivite unui bărbat. El dădea impresia că e modelat în marmură de cea mai fină; nu avea nici un defect, nici un semn particular. Era agil şi frumos, suplu ca cel mai bun dintre atleţi. Măsura un metru optzeci şi cântărea aproximativ 80 de kilograme. Părul său era blond (aproape roşu) şi era îmbrăcat într-o tunică scurtă, după moda romană. Cel mai adesea purta o barbă scurtă aurie, şi numai în ultimul an, care a precedat Cina, a lăsat-o să crească mai lungă.

Figura lui nu era feminină, ci fin desenată; trăsăturile erau masculine şi energice; maxilarul solid şi pătrat; fruntea era înaltă, uşor bombată, mai perceptibil în anumite momente. Iisus părea a fi amestecul a două tipuri: se înrudea tot atât de bine cu tipul roman, ca şi cu cel grec. Cu toate acestea, nu era cu adevărat nici unul, nici celălalt. Cu o expresie liniştită, senină, chipul său radia forţă, ceea ce e caracteristic figurii unui om perfect!

Extras din Cartea Lacasurile Secrete ale Leului

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s