Ganduri la semafor

La semafor, doua masini oprite in fata mea. In stanga o Dacie veche, ruginita, in dreapta un BMW nou-nout. Dacia avea  luneta plina de abtibilde: „Midnight Racing”, „Need for Speed. Carbon”, logoul Nike si ceva ideograme chinezesti/japoneze. Plus tot de felul de porcarii stralucitoare-reflectroizante de plastic lipite pe bara spate, o sa ma iertati ca nu ma pricep prea bine la descriererea obiectului in cauza, sunt convins ca si voi va intalniti destul de des in trafic cu asemenea „bolizi”. BMW era curat, nu avea nici macar un milimetru patrat de sticker pe el, era exact cum a iesit pe poarta fabricii. In fine, se face verde la semafor. Pana sa gaseasca soferul Daciei maneta de la NeedforSpeed, BMW-ul era departe, asa cum fireste, era de asteptat. Din aceasta scena, am retinut ca atunci cand esti masina sport adevarata, nu mai este nevoie sa o demonstrezi lipindu-ti pe tine stickere cu NeedforSpeed pe tine, nici logoul Nike pe toata luneta.

Mi-a venit in minte aceasta scena acum cateva zile cand soacra mea se uita pe Trinitas la slujba de Sf. Constantin oficiata de un sobor de ierarhi in frunte cu PF Daniel, sau cum ii spun cei de la Catavencu, CEO-ul Bisericii Ortodoxe Romane. Ma uitam cum arata imbracat in haine cusute cu fire de aur, cu caciula imensa pe cap si cu trei lanturi de aur la gat, groase ca ale manelistilor si aveam impresia ca ma uit la Dacia „tunata” cu stickere cu NeedforSpeed si TooFast4U.

Un ierarh trebuie sa emane o forta spirituala, mentala deosebita. Un ierarh adevarat trebuie simtit dupa puterea cuvintelor lui nu dupa hainele scumpe si dupa lanturile de aur de la gat, nici dupa caciula imensa de pe cap. Oare asta inseamna transmiterea neschimbata a traditiei apostolice in biserica ortodoxa? Ierarhi obezi care predica impotriva lacomiei pantecelui? Oare asa se imbracau Sf. apostoli Petru si Pavel? Nu stiu, ma intreb si va intreb si pe voi.

Am privit cu atentie si la carja patriarhului cu cei doi serpi infasurati in jurul ei. Oare mai stie cineva semnificatia carjei si a celor doi serpi?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s